Normaali aihe mistä apu (Luettu 151 kertaa)
Charlottiina
Nivelklubin tulokas
*
Poissa


Liike on l��ke!

Viestejä: 3
Liittynyt: 14.09.2020
mistä apu
14.09.2020 klo 05:43:45
Tulosta viesti  
Olen 56 vuotias nainen. Polvesta on poistettu nivelkierukoiden palasia ja nyt monen mutkan jälkeen sain magneettikuvauksen tiedot. Polvessa on sivusiteen venähdys, Bakerin kysta ja sääriluun ulomman nivelnastan takareunassa varsin kookas luuhun asti ulottuva rustopuutosalue.

Julkispuolen ortopedin mielestä nivelrikko on liian vähäinen leikkausta ajatellen ja hän määräsi OxyNorm 5 mg 1-2 tablettia 3-4 krt/vrk ja Panadol Fortea tarpeen mukaan.

No opiaatit toki saavat pään sekaisin mutta eivät poista jatkuvaa särkyä. Herään öisin tunnin, kahden välein siihen että polvi on lukossa ja sen avaaminen sattuu aika hurjasti. Menee sitten tunti tai kaksi että saan polven sellaiseen asentoon että voin taas torkahtaa.

Sairauslomalla olen ollut 18.8 alkaen ja viimeinen sairauslomapäivä on 24.9.

Vaikka teenkin kevyttä istumatyötä minun on voitava keskittyä työhöni. Se ei onnistu ellen saa nukuttua öisin. Mikä avuksi, tulehduskipulääkkeitä en voi syödä koska minulla on rivaroksabaani-lääkitys (verenohennuslääkitys)

Alkaa olemaan aika toivoton olo, viimeksi olen nukkunut 5.8 -6.8. välisen yön, silloin Bakerin kysta tyhjennettiin terveyskeskuksessa ja sain lidokain-kortisonipiikin polveen. Mutta yhden yön unet eivät pitkälle kanna  Itku

Yksityispuolen ortopedi tuumasi että ei polvea kannata leikata koska se ei ole vielä kulunut loppuun.

Oikeastikko minun on kärsittävä muutama vuosi jatkuvaa kipua (liikkeessä, levossa, ihan koko ajan) ja odoteltava että aika tekee tehtävänsä ja polven pinnat kuluvat loppuun ?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
sirirkka
Nivelklubin aktiivikirjoittaja
***
Poissa


Liike on lääke!

Viestejä: 151
Liittynyt: 13.08.2012
Re: mistä apu
Vastaus #1 - 21.09.2020 klo 20:42:28
Tulosta viesti  
Olet varmaan kokeillut erilaisia valmisteita, esim. glucosamiinia, chondroitiinia, MSM:ää, inkivääriä, kukonhelttainjektiota (hylaani G-F 20) tai Vital3:a. Onhan niitä vielä muitakin, joiden sanotaan auttavan.
Itse syön D-vitamiinia, MSM:ää, glucosamiinia, otin niveleen injektion ja kuureina syön chonroitiinia sekä Vital3:a. Koen tällä hetkellä, että glucosamiini auttaa eniten.
Minulla on siis toisessa polvessa oireileva nivelrikko ja tuota yöllistä lukitustaipumista. Tällä hetkellä polvi on parempi. Uskottelen itselleni, että glucosamiinin ansiosta  Pyöritä silmiä
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Charlottiina
Nivelklubin tulokas
*
Poissa


Liike on l��ke!

Viestejä: 3
Liittynyt: 14.09.2020
Re: mistä apu
Vastaus #2 - 22.09.2020 klo 06:26:55
Tulosta viesti  
Luin OmaKanta-palvelusta sairaalan ortopedin lausunnon ja siellä todetaan:
Tehty MRI, jossa nähdään reilu lateraalinen artroosi, kookas Bakerin kysta

Tyhmänä luulisi että reilu lateraalinen artroosi aiheuttaisi toimenpiteitä mutta ei...Ja tuo Bakerin kysta aiheuttaa omat ikävyytensä, ei kipeä pallukka polvitaipeessa kyllä oloa helpota.

Tiedustelin lääkäreiltä noista MSM:stä ja muista mainitsemistasi "tukiravinteista" aikoja sitten mutta keskustelu niistä on aina jäänyt jotenkin ilmaan roikkumaan. Koska minulla on tuo rivaroksabaani-lääkitys en uskalla ilman lääkärin lupaa edes kokeilla mitään ominpäin, en ole farmaseutti enkä tiedä mitkä ainesosat voisivat vaikuttaa rivaroksabaanin toimintaan.
Löysinkin netistä lisätietoutta estämään ominpäin kokeiluni:
"Tutkimustiedot yhteisvaikutuksista ovat usein vajavaisia, joten kasvisrohdosvalmisteiden ja ravintolisien käyttöä on syytä välttää hoidon aikana.Itsehoitovalmisteiden turvallisesta käytöstä asiakkaan on myös hyvä keskustella etukäteen apteekin henkilökunnan tai lääkärin kanssa. Kasvisrohdosvalmisteella mäki-kuismalla (Hyperiforce Nova®) on suoria antikoagulantteja heikentävä vaikutus.  Ravintolisät,kuten omega-3-rasvahapot ja glukosaminoglykaanit,voivat lisätä verenvuotoriskiä antikoagulaatiohoidon aikana . Glukosaminoglykaaneja ovat esimerkiksi glukosamiini ja kondroiit-tisulfaatti, joita on nivelille suunnatuissa ravintolisävalmisteissa"

Olen ruikuttanut Artxal tai Hyalgan pistoksia terveyskeskuksesta mutta eipä vaan suostuta antamaan. Ei vaikka esitin että ostan injektiot itse apteekista jos vaan saan reseptin. Norspan kipulaastarin perään kyselin myös tuloksetta.

Kävin fysioterapiassa ja siellä todettiin että lihasten vahvistus ei ole minulla tarpeen, lihaskunto on hyvä. Nyt vaan pidän yllä niiden nykytilaa.

Tämä jatkuva särky on ihan mahdotonta, järki ei luista kun sattuu öin ja päivin ihan koko ajan. Joskus sattuu vähän vähemmän mutta se "pieni kipu-vaihe" on niin lyhytaikaista ettei siitä jaksa iloita.

Kauanko sinä, sirirkka, olet kestänyt polvesi kiukuttelua ? Saatko öisin nukuttua ?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
sirirkka
Nivelklubin aktiivikirjoittaja
***
Poissa


Liike on lääke!

Viestejä: 151
Liittynyt: 13.08.2012
Re: mistä apu
Vastaus #3 - 28.09.2020 klo 20:08:59
Tulosta viesti  
Minulle on nuorena tehty polveen rustoa vahingoittanut operaatio. Sieltä on polvioireet lähtöisin. Varmaan parikymmentä vuotta polvi on kiukutellut. Aluksi vähemmän, nyttemmin enemmän. Varmaan vajaa kymmen vuotta olen tiennyt polven "olevan olemassa" jatkuvana pienenä kipuna. Herätellyt se on ehkä pari vuotta, ihan leposärkynä ja kääntyessä lukittumisena. Yleensä saan nukuttua.

Joskus on aikoja, jolloin polvi turpoaa ja on epävakaa ja nivel on todella koukussa, siis nivel on pahemmin tulehtunut. Silloin olen hakenut kortisoni-puudutusaine -injektion, jotta turvotus laskee ja parin viikon päästä hylaani-injektion yksityislääkäriltä. Hänellä se on hyllytavarana ja heti saan pistoksen. Maksaa vajaa 300 €. Pari päivää nivel on kipeämpi, sitten helpottaa. Vaikutus kestää minulla puolisen vuotta.

Minä käytän tulehduskipulääkettä päivittäin, että tokenen töihin. Aamulla ja illalla otan tuota Glucosaminia, joka on minulla reseptilääke. Chondoitiini on myös lääkärin määräämä. Mutta minulla ei ole verenohennuslääkitystä. Sinun on oltava sen tähden varovainen!

Mielestäni Bakerin-kystiä tyhjennetään, mutta niillä on tapana uusiutua. Ja tuo sinun nivelrikkosi on kaiketi niin alkuvaiheessa/toispuoleinen, ettei tekoniveltä vielä mielellään laiteta. Saisitkohan yksityislääkäriltä hylaani-injektion. Sitä kannattaa kokeilla!

Polviin on erilaisia tukia, jotka auttavat liikkumisessa. Minulla on neopreeninen tuki, joka ei ole hyvä ja "saranatuki" tarrakiinnityksellä, joka keventää niveleen tulevaa rasitusta kävellessä. Niistä ei taida olla hyötyä istumatyössä. Minun työssäni on paljon kävelyä.

Nivelrikkokipuun ei auta Norspan, tosin ei oikein Oxynormkaan. Tämä tieto on lääkäriltä. Tosi ikävää, että ag-lääkityksen takia et voi käyttää tulehduskipulääkkeitä! Uni on tärkeää. Voisitko ajatella kysyväsi lääkäriltä uni/nukahtamislääkettä, joka sopii sinulle?

Tulipahan pitkä tarina  Hymiö

Nautitaan kauniista syksystä!

Tsemppiä ja jaksamista sinulle Charlottiina!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Charlottiina
Nivelklubin tulokas
*
Poissa


Liike on l��ke!

Viestejä: 3
Liittynyt: 14.09.2020
Re: mistä apu
Vastaus #4 - 04.10.2020 klo 07:32:07
Tulosta viesti  
No niin, taas on kokeiltu vaikka mitä. Viime viikolla sain Hyalgan-pistoksen polveen ja nyt kun siitä on kulunut 4 päivää on polvi entistäkin mahdottomampi. Turvoksissa ja todella kipeä ihan koko ajan.

Kivusta huolimatta olen tehnyt fyssarin antamien ohjeiden mukaisia lihasharjoitteita ja sitten seuraavan päivän olenkin istunut koipi kylmäkääreessä kun polvi turpoaa entisestäänkin ja on todella kipeä noiden harjoitteiden jälkeen.

Olen nyt testannut sitten Norspan kipulaastaritkin, niistä ei tullut edes sivuoireita kivun poistosta puhumattakaan.

Ortopedi lupaili että joulukuun lopulla polvi on parempi ja jos ei ole niin ehkä hän sitten laittaa leikkausjonoon.
Kyllä minä tiedän ettei leikkauskaan ole mikään autuaaksi tekevä juttu ja voi mennä ihan pieleenkin mutta eipä tässä nyt muitakaan keinoja taida olla jäljellä.

Täytynee soittaa sisätautipuolelle ja kysyä voisinko lopettaa tuon rivaroksabaani-hoidon jotta saisin tulehduskipulääkkeet polveen tulehdusta poistamaan. Veikkaan kyllä etteivät ole ilahtuneita mutta kysymällähän se selviää.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu