Normaali aihe Reiden etuosan kipu kävellessä (Luettu 3 284 kertaa)
Ullis
Nivelklubin tulokas
*
Poissa


Liike on l��ke!

Viestejä: 1
Liittynyt: 15.03.2018
Reiden etuosan kipu kävellessä
15.03.2018 klo 15:12:18
Tulosta viesti  
Hei!
En löytänyt vastausta aiemmista ketjuista ongelmaani, joten avaan uuden. Minulle tehtiin molempien lonkkien tekonivelleikkaus viime elokuussa ja toivuin hyvin. Menin töihin takaisin 3 kk sairasloman jälkeen ja olen pystynyt liikkumaan ja tekemään punttitreeniä normaalisti. Leikkauksen jälkeen oikeassa reidessä tuntui satunnaisesti viiltävää kipua kävellessä, mutta meni ohi, eikä tämä muistutellut edes joka viikko. Pikku hiljaa kipu tuli viikottaiseksi ja nyt on kolmatta viikkoa päivittäin. Ilman särkylääkettä normaali kävely mahdotonta. Hullunkurista tästä tekee sen, että tämä kipu tulee vain kävellessä ja ärtyy mitä pidemmästä matkasta kyse. Kipua ei ole hiihdossa (luisteluhiihto), pyöräilyssä tai jalkojen punttitreenissä. Levossa ja istuessa ei myöskään mitään. Vähän aikaa kun istuu, niin pystyy taas muutaman askeleen ottamaan. Onko kenelläkään ollut tällaista? Tuntuu toivottomalle, kun ehdin nauttia puolivuotta toimivista, kivuttomista jaloista ja nyt tuli tällainen stoppi. Röntgenkuvat otettu, kaikki ok. Hermokipua pois suljetaan hermoratatutkimuksella, mutta en oikein jaksa uskoa siihen, kun tämä kipu ei tunnu hermosärylle. Reisilihaksia ja nivusia voi venyttää ja hieroa ihan normaalisti.

Jotenkin tuntuu, ettei tämä voi olla ainoaa laatuaan, kun leikkauksia tehdään niin paljon. Oysin ortopedi tuumasi vain, että he ei voi tutkia enempää kun ei kuvissa näy syytä. Oisko magneettikuvista hyötyä, jos yrittäisi muuta kautta. Masentavaa tällainen kepeillä kinkkaaminen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kpt
Nivelklubin superaktiivijäsen
*****
Poissa


Liike on lääke!

Viestejä: 1 167
Liittynyt: 23.09.2010
Re: Reiden etuosan kipu kävellessä
Vastaus #1 - 25.03.2018 klo 14:47:45
Tulosta viesti  
Muistelen, että minullakin oli ainakin toisen lonkkaleikkauksen jälkeen usean kuukauden kestänyt särky reiden päällä ja se tuli, kun käveli pidemmän matkan. hetken särki ja sitten asettui ja taas palasi, kun seuraavana päivänä käveli. Mutta ykskaks se yhtäkkiä hävisi kokonaan.
Itse kuvittelin jotenkin niin, että pidempiä matkoja kävellessä joku lihasryhmä, jota aikaisemmin kipeän lonkan aikana, ei ollut niin tarvittu, joitui nyt pinteeseen "kovasta treenistä" ja ilmoitti, että nyt riittää tältä päivältä kävely.
Voi olla myös, että nestekierto jotenkin oli alkuvaiheessa häiriintynyt ja nesteet puristi jotain reiden päällä.
Mutta siitä se tokeni eikä ole suuremmin palannut.  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
golfaaja
Nuorempi Nivelklubilainen
***
Poissa


Liike on l��ke!

Viestejä: 23
Sijainti: Vantaa
Liittynyt: 23.08.2016
Re: Reiden etuosan kipu kävellessä
Vastaus #2 - 25.03.2018 klo 20:15:21
Tulosta viesti  
Reiden etuosan kiputila kuormituksen aikana voi johtua niinkin yksinkertaisesta syystä, kuin siitä että sementittömän proteesin kova metallinen kärkiosa on kontaktissa huomattavasti pehmeämpään luuhun aiheuttaen kipua kävellessä. Reisluu on ihmisellä normaalisti hieman kaareva joka johtaa usein siihen että reisiluukomponentin kärki on kontaktissa reisiluun etupintaan vaikka komponentti muuten onkin optimaalisessa asennossa.
Sementtikiinnitteisissä lonkan tekonivelissä reiden etuosan kipua esiintyy harvoin koska luusementti toimii hyvänä väliaineena kahden eri kovuuden omaavan materiaalin välillä.
Kyseinen reiden etuosan kipu useimmiten häviää ajan kuluessa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu