Normaali aihe Nivuskivut jatkuvat (Luettu 762 kertaa)
Toober
Nivelklubin tulokas
*
Poissa


Liike on l��ke!

Viestejä: 1
Liittynyt: 22.11.2017
Nivuskivut jatkuvat
22.11.2017 klo 13:23:11
Tulosta viesti  
Morjesta! Eli olen alle 30-vuotias mies, jolle tehtiin lonkan tekonivelleikkaus 2,5 kuukautta sitten. Leikkaus kaiketi meni hyvin ja kävely ilman keppejä onnistui jo 1 kk leikkausksen jälkeen. Nyt kuitekin on nivunen on kipeytynyt ja joutunut syömään särkylääkkeitä tähän. Onko tämä normaalia, koska aiemmin näitä kipuja ei ollut? Yhdellä jalalla seisominen onnistuu, mutta keskivartalo kiertyy leikatun jalan puolelle edestä katsottuna. Kävelykin on täten siis vielä vaappumista vaikka kipuja ei kävelessä tunnu. Nivuseen kipu tulee yleensä juuri urheilun jälkeen. Osaatteko kertoa mitä lihaksia voisi vahvistaa kuntosalilla, jotta yhdellä jallalla seisonta tukevoituisi? Muuten vielä leikkauksen hyödystä en osaa paljon sanoa, koska suurin syy leikkaukseen oli juuri nivusen kipeytyminen ja nythän ne taas näyttävät alkavan uudelleen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
maller
Aktiiviklubilainen
***
Poissa


Nivelklubi rulettaa!

Viestejä: 871
Liittynyt: 18.03.2010
Re: Nivuskivut jatkuvat
Vastaus #1 - 22.11.2017 klo 16:39:07
Tulosta viesti  
Hei ! Oletko fysioterapeutin ohjauksessa urheillut/treenannut kuntosalilla ? Leikkauksesta on niin lyhyt aika, että paranemisprosessi on vasta käynnissä.

Mielestäni tarvitsisit kokenutta fysioterapeuttia tueksesi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sopuli
Nivelklubin superaktiivijäsen
*****
PoissaViestejä: 6.140
Sijainti: Mansesta nääs!
Liittynyt: 30.09.2008
Re: Nivuskivut jatkuvat
Vastaus #2 - 22.11.2017 klo 20:41:35
Tulosta viesti  
Oletkohan innostunut urheilemaan liian paljon liian pian? Liikunta on hyväksi, mutta ei "mitä enemmän sen parempi" -tyylillä, vaan pieninä annoksina ensin ja siihen voi sitten vähitellen lisätä sitä mukaa kuin kunto tuntuu kestävän. Moni tekee sen erehdyksen, että yrittää nopeuttaa toipumista kuntoilemalla hurjasti, mutta siinä saattaa tulos olla päinvastainen kuin tarkoitus. Leikattujen kudosten paraneminen vie aikansa eikä sitä pysty nopeuttamaan. Oletko kokeillut, mitä rasituksen vähentäminen ja levon lisääminen vaikuttaisi kipuihin?
  

Nivelrikko, molempiin lonkkiin Anthology metalli/metalli kokoproteesit Coxassa elokuussa 2008
Sivun alkuun
 
IP kirjattu