Normaali aihe "Nuoren" kondromalasia ja nivelrikko (Luettu 699 kertaa)
Selina80
Nivelklubin tulokas
*
Poissa


Liike on l��ke!

Viestejä: 1
Liittynyt: 14.11.2017
"Nuoren" kondromalasia ja nivelrikko
14.11.2017 klo 13:46:28
Tulosta viesti  
Hei!

Kaipaisin vertaistukea. Olen 37-vuotias kahden lapsen äiti, jolla on diagnosoitu kondromalasia ja nivelrikko nyt kesällä. Vaivat alkoivat ihan yllättäin ja pahenivat todella nopeasti vieden normaalin toimintakyvyn. Kävely alkoi olla hankalaa, polvi lonksui ja tuntui irtoavan ja oli todella kipeä. Kävin lääkärissä useaan otteeseen, ja lopuksi ortopedi diagnosoi röntgen- ja magneettikuvan nähdessään kondromalasian ja nivelrikon. Toisessa polvessa rustovaurio luuhun asti, myös muualla kulumaa.

Miten olette selvinneet ruuhkavuosista? Minusta tuntuu, että juuri ja juuri pärjään pienten lasten kanssa kotona, kun polvi on ollut oikein kipeä. Onneksi välillä on ollut apujoukkojakin.

Itseäni myös meinaa kovin masentaa, kun toimintakyky on yhtäkkiä heikentynyt. Kyykkyyn menot, lattialta nousut, kävely (saatikka juoksu), mäet, portaat tuottavat ongelmia. Joskus on ollut parempia päiviä, mutta tuota kävellen lenkkeilyä ei polvi meinaa kestää sitten ollenkaan. Onko täällä kohtalotovereita?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Eevi
Nivelklubin tulokas
*
Poissa


Liike on l��ke!

Viestejä: 1
Liittynyt: 13.12.2018
Re: "Nuoren" kondromalasia ja nivelrikko
Vastaus #1 - 13.12.2018 klo 01:55:00
Tulosta viesti  
Tää viesti on aika vanha jo, mutta täällä myös tarvittais vertaistukea. Oon 22v ja yhden pienen lapsen äiti. 2016 operoitu vasen polvi irtopalan ja lukkiutumisen takia, silloin todettu rustovaurio. Nyt tänä vuonna marraskuun alussa todettu röntgenkuvista rustovaurio myös oikeessa polvessa.. Odottelen aikaa ortopedille ja magneettikuviin. Vaikeeta on päästä lattialta ylös kun leikkii lapsen kanssa ja niinä päivinä kun polvikivut pahimmillaan ei meinaa pystyä edes kävelemään portaita😔
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
peksa
Nivelklubin kirjoittaja
*
Poissa


ei omaa tekstiä

Viestejä: 73
Liittynyt: 15.09.2003
Re: "Nuoren" kondromalasia ja nivelrikko
Vastaus #2 - 05.01.2019 klo 18:44:09
Tulosta viesti  
Mulla toimi monta vuotta hyvin, kun otin välillä buranaa/arcoxiaa. Pyöräily toimii liikuntana mainiosti ja jopa tuntui parantavan nivelrikkokipuakin. Lopulta päädyin tekoniveleen toisen polven osalta, mutta meni yli kymmenen vuotta tuolla pyöräily/burana-hommalla.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu