Sivunvalintanappi Sivu: 1 [2]  Lähetä aiheTulosta
Normaali aihe Viikko lonkan tekonivelleikkauksesta. (Luettu 24 954 kertaa)
-juho-
Nivelklubilainen
*****
PoissaViestejä: 30
Liittynyt: 11.11.2016
Re: Viikko lonkan tekonivelleikkauksesta.
Vastaus #50 - 26.04.2018 klo 19:45:05
Tulosta viesti  
Joo, perus verenkuvassa ei mitään hälyyttävää.

Mutta, hormonaalisia (kilpisrauhanen ja testosteroni) tutkimuksia ei ole tehty.
Kivutkin kuulema väsyttää, joita on muuallakin kuin leikatuissa kohdissa.

No, nyt ainakin kevät piristää, joten eteen päin sano,,,,,, Kieli
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
napsu
Nuorempi Nivelklubilainen
***
Poissa


Liike on lääke!

Viestejä: 29
Liittynyt: 10.03.2014
Re: Viikko lonkan tekonivelleikkauksesta.
Vastaus #51 - 03.05.2019 klo 19:26:13
Tulosta viesti  
Lonkkaleikkauksestani tuli huhtikuun alussa kuluneeksi kaksi vuotta. Joku taisikin mainita, että vasta kahden vuoden päästä näkee leikkauksen "tuloksen". Mikä tilanne sitten tällä hetkellä? Kaipa sitä kuitenkin odotin täysin oireetonta uutta lonkkaa, mutta eihän se aina odotusten mukaan mene. Väliin se muistaa muistuttaa, että vaihdettu on.
Leposärystä on enää haalea muisto ja starttijäykkyyskin jäi viime kesään. Pientä kipuilua ( onneksi lievää sellaista) tahtoo väliin olla, mutta luulen sen johtuva liikarasituksesta, ei niinkään kuntosalikäyntien jälkeen, mutta sauvakävelylenkit epätaisessa maastossa? Tästä lonkka ei näytä pitävän, jos lenkki on venähtänyt pitkäksi. Joku taisi mainita,että jalkaprässi istuen tehden on turvallinen,mutta missä painorajoissa?


Ensimmäinen  turvatarkastus  nyt kolmella tekonivelellä ( molemmissa polvissa myös) varustettuna meinasi vähän pelottaa, mutta ei mitään hämminkiä ole ollut vieraillakaan kentillä. Täällä kotikentällä virkailijat aina toteavat, että hälyttää siihen malliin voimakkaasti, että tietävät..

Polvien tekonivelistä sen verran, että minulla oli vasemman polven 10-vuotistarkastus ja kaikki ok.Liikeradat olivat hyvät. Seuraava sitten viiden vuoden päästä. Kahden vuoden päästä oikean polven vuoro.

Eipä näille leikkauksille näy loppua tulevan, sillä syksyllä edessä vasaravarpaiden leikkaus Itku  Sovin ortopedin kanssa,  että vasta kesän jälkeen.

Kevättä ja kesää kohti tässä kuitenkin koko ajan mennään, vaikka meille tuli takatalvi.....että
tällaisten kuulumisteni kera aurinkoisen lämmintä kesää kaikille nivelklubilaisille.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sopuli
Nivelklubin superaktiivijäsen
*****
PoissaViestejä: 6 215
Sijainti: Mansesta nääs!
Liittynyt: 30.09.2008
Re: Viikko lonkan tekonivelleikkauksesta.
Vastaus #52 - 04.05.2019 klo 11:32:38
Tulosta viesti  
Erilaisia liikuntamahdollisuuksia on niin paljon, ettei kannata väenvängällä harrastaa juuri niitä joista lonkka ei tunnu pitävän. Jos se ei tykkää sauvakävelystä epätasaisessa maastossa niin sujuisiko tasaisella paremmin, tai entä vesijuoksu jota monet suosittelevat? Mielikuvitusta kehiin, pääasia on se että liikkuu, ei se että miten ja missä.

Tekolonkka on parhaimmillaankin vain varaosa, joka ei ole täysin alkuperäisen veroinen, vaikka saattaa olla varsin hyvä  ja ainakin parempi kuin kovin risa alkuperäinen.
  

Nivelrikko, molempiin lonkkiin Anthology metalli/metalli kokoproteesit Coxassa elokuussa 2008
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
jk-66
Nivelklubin tulokas
*
Poissa


Liike on l��ke!

Viestejä: 5
Sijainti: Askola
Liittynyt: 01.12.2017
Re: Viikko lonkan tekonivelleikkauksesta.
Vastaus #53 - 21.05.2019 klo 12:29:36
Tulosta viesti  
Tervehdys kaikille leikatuille ja vielä leikkaamattomille! Omat lonkat vaihdettu 9/17 vasen, 12/17 oikea. Töissä tammikuun lopulta 2018. Todella raskas fyysinen työ, levitän ja liippaan betonilattioita. Lonkat toiminu yllättävän hyvin, alussa oleva jäykkyys poissa, todella raskaan päivän jälkeen tuntuu molemmissa jaloissa, mutta todennäköisesti tuntuis jo terveilläkin nivelillä. Huomattavasti helpompaa päästä autosta ulos työpäivän jälkeen, kuin ennen leikkausta, ei samanlaista jäykistymistä. Mitä tulee liikuntaan, kaikki samat onnistuu kuin ennen leikkausta. Puheena oleva jalkaprässi maaten ennen leikkausta 520kg ja 4 kk toisesta leikkauksesta 480kg ilman kipuja. Kysyin ennen leikkauksia leikkaavalta ortopediltä, pystynkö jumppailee samanlaisilla painoilla, kuin ennen leikkausta, sanoi ettei ole mitään estettä, kunhan ei hyppyytä painoja, pelkona todennäköisesti kupin halkeaminen. Itsellä tosin on liki 40 vuoden jumppailu takana, joten lihastuki nivelille suhthyvä. Jokainen harrastaa ja toimii lähtökohtiensa mukaan, pääasia ettei jämähdä paikalleen. Tuntuu ainakin itsellä, että mikäli liikkuu niveletkin voi paremmin. Kevään jatkoja kaikille!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 [2] 
Lähetä aiheTulosta