Normaali aihe Tekonivelpotilaan sähköinen hoitopolku on avattu (Luettu 1 464 kertaa)
Katri
Moderaattori
*****
Poissa


Terveisiä.

Viestejä: 193
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 06.11.2008
Tekonivelpotilaan sähköinen hoitopolku on avattu
10.12.2015 klo 09:51:36
Tulosta viesti  
Tekonivelpotilaan sähköinen hoitopolku on avattu osaksi Päijät-Hämeen Hyvis-palvelukokonaisuutta.

Päijät-Hämeen alueen asukkaille suunnattu sähköinen terveydenhuollon palvelukokonaisuus hyvis.fi tarjoaa käyttäjilleen luotettavaa tietoa terveydestä, mahdollisuuden testata omia elämäntapoja sekä vinkkejä hyvinvointiin. Nyt sivustolle on avattu tuore Lonkan ja polven tekonivelpotilaan sähköinen hoitopolku, joka löytyy osoitteesta http://www.hyvis.fi/paijathame/fi/Sivut/Hoitopolut.aspx.
Uudelta tekonivelpotilaan hoitopolulta löytyy tietoa nivelrikosta ja leikkaukseen valmistautumisesta sekä ohjeita leikkauksen jälkeiseen kuntoutumiseen.

Kattava hoitopolku valmentaa ja ohjeistaa tekonivelleikkaukseen valmistautuvaa henkilöä kotoa, ennen leikkausta tärkeiden asioiden huomioon ottamisesta leikkaavan sairaalan kautta takaisin kotiin, leikkauksen jälkeiseen omatoimiseen kuntoutukseen. Hoitopolulle on koottu tärkeät harjoitusohjelmat sekä ohjeet apuvälineiden käyttöön kuvina ja videoina, joiden avulla jokaisen on helppo toteuttaa harjoittelua itsenäisesti. Sivuilta löytyy myös perustietoa nivelrikosta sekä Päijät-Hämeen alueella hoitoa saaville tekonivelpotilaille tärkeät yhteystiedot.

Hoitopolun video-ohjeistuksiin on sisällytetty osia Suomen Nivelyhdistys ry:n tuottamasta dvd:stä Tekonivelleikkaukseen. Hoitopolku on tehty osana YAMK-koulutuksen opinnäytetyötä yhteistyössä Hyviksen ja Päijät-Hämeen keskussairaalan viestintäyksikön kanssa. Opinnäytetyöntekijä on asiantuntijasairaanhoitaja Helena Naboulsi Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymästä. Hoitopolun kehittämiseen ja toteutukseen on osallistunut Päijät-Hämeen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon tekonivelpotilaiden hoitoon erikoistuneita ammattilaisia. Teknisestä toteutuksesta on vastannut Petteri Paju.
Aihetta tarkemmin esittelevä Helena Naboulsin artikkeli ”Tekonivelpotilaan sähköinen hoitopolku” on julkaistu Niveltiedossa 4/2015.
  

Katri K.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu