Normaali aihe Pesuongelmia lonkkaleikkauksen jälkeen (Luettu 1 882 kertaa)
Millamaaria
Nivelklubin tulokas
*
Poissa


Liike on lääke!

Viestejä: 7
Liittynyt: 19.06.2012
Pesuongelmia lonkkaleikkauksen jälkeen
22.10.2015 klo 17:00:27
Tulosta viesti  
Hei!
Onko kenelläkään kokemusta ja neuvoja miten kotona selviää lonkkaleikkauksen jälkeen jos kylpyhuoneessa on amme peseytymistä varten? Asunnon vaihto/remontti tuskin tulee kysymykseen!

Odotan viestejä ja neuvoja !! Kliseinen

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Pioni
Nivelklubin superaktiivijäsen
*****
PoissaViestejä: 1 629
Liittynyt: 01.07.2011
Re: Pesuongelmia lonkkaleikkauksen jälkeen
Vastaus #1 - 22.10.2015 klo 21:02:50
Tulosta viesti  
Ammeen käyttö istualtaan tai makuultaan lienee ensi kuukausina mahdotonta. Lisäksi ammeeseen pääsy voi olla paitsi erittäin vaikeaa, kun jalkaa ei voi nostaa riittävästi ja ainakin se on erittäin vaarallista. Joka tapauksessa tarvitaan hyvät kiinteään seinään ruuvatut kahvat joista voi ottaa tukea. Ihan mahdotonta se ei ole, mikäli tuet ovat hyvät eikä reuna ole korkea mutta riskit kaatumiseen ovat sen verran suuret että itse en niitä ottaisi. 

Mieti vielä muita vaihtoehtoja peseytymiseen! Onneksi ongelmat leikkauksen jälkeen eivät ole pysyviä. Mutta turvallisuus ennen kaikkea.
  

R3 / Synergy molempiin lonkkiin 2011, oikean revisio 2014 DeltaMotion
Triathlon oikeaan polveen 2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sopuli
Nivelklubin superaktiivijäsen
*****
PoissaViestejä: 6 192
Sijainti: Mansesta nääs!
Liittynyt: 30.09.2008
Re: Pesuongelmia lonkkaleikkauksen jälkeen
Vastaus #2 - 22.10.2015 klo 21:24:35
Tulosta viesti  
Ammeeseen ei varmaankaan kannata ruveta yrittämään, jos se edes onnistuisikaan. Kaatumisen tai sallittujen taivutusrajojen ylittämisen riski on liian suuri. Millainen kylpyhuone muuten on, onko siellä lattiakaivoa ammeen ulkopuolella ja sen verran tyhjää lattiatilaa että siinä voisi varovasti suihkutella? Apuvälinelainaamosta saa lainaksi suihkutuolin joka on erittäin hyvä apu peseytymiseen, mutta vaatii sen verran lattiatilaa että sitä ei ehkä kovin ahtaassa kylppärissä ole. Jos ei muuta keinoa ole, voisi ehkä ottaa käyttöön vanhan pyyhkeily-nimisen keinon, jota ihmiset käyttivät silloin kun kylpyhuoneita oli vain harvoissa asunnoissa ja peseytyminen suoritettiin makuuhuoneessa. Siinä riisuudutaan ja pyyhitään koko kroppa vähän kerrallaan märällä pyyhkeellä tai sienellä. Tietenkään se ei kunnollista kylpyä vastaa, mutta on toki tyhjää parempi tilapäiseksi ratkaisuksi.
  

Nivelrikko, molempiin lonkkiin Anthology metalli/metalli kokoproteesit Coxassa elokuussa 2008
Sivun alkuun
 
IP kirjattu