Normaali aihe Uusi nivelrikkopeli (Luettu 1 854 kertaa)
Katri
Moderaattori
*****
Poissa


Terveisiä.

Viestejä: 199
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 06.11.2008
Uusi nivelrikkopeli
28.11.2014 klo 09:10:51
Tulosta viesti  
Uusi Nivelrikkopeli herättelee huolehtimaan nivelistä

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2014 klo 07:00
Julkaisija: Suomen Nivelyhdistys ry

Nivelet alkavat kiinnostaa yleensä vasta sitten, kun ne ovat kipeät. Jokainen voisi tehdä kuitenkin paljon niveltensä hyväksi jo ennen sitä. Tähän kannustaa uusi Nivelrikkopeli!

Suomen Nivelyhdistyksen tuottama, netissä pelattava Nivelrikkopeli julkistetaan perjantaina 28.11.2014. Osoitteesta www.nivelpeli.fi löytyvän pelin tarkoituksena on herättää myös nuorten ja työikäisten huomio niveltensä hyvinvointiin. Peliä voi jo nyt testata em. osoitteessa.

Yleensä ihmiset kiinnostuvat nivelistään vasta, kun ne alkavat oireilla. Nivelrikko mielletään vain iäkkäiden ihmisten sairaudeksi, mutta sitä ilmenee myös yllättävän nuorilla aikuisilla. Nuorten aikuisten nivelrikon taustalla on useimmiten jokin nivelvamma, esimerkiksi urheiluvamma ja sen jälkiseuraukset.

Uusi Nivelrikkopeli keskittyy juuri urheiluvamman aiheuttamaan, ns. sekundaariseen nivelrikkoon. Pelin alussa pelaaja valitsee pelihahmon, joka harrastaa tiettyä urheilulajia. 28-vuotias Reija harrastaa laskettelua, 22-vuotias Alex skeittausta ja 24-vuotias Erkko lenkkeilyä.

Pelaaja kokee pelihahmonsa välityksellä urheiluvamman ja siitä toipumisen erilaisten liikuntaharjoitteisiin perustuvien minipelien avulla. Hauskalla ja viihdyttävällä tavalla käydään läpi nivelrikon tärkeimpiä hoitomuotoja, eli nivelystävällisiä liikuntalajeja. Harjoitteita läpikäyden pelaaja kerää kuntomittariin pisteitä, jotka voi lopuksi jakaa Facebookissa ja kisata pelisuorituksillaan näin myös kavereidensa kanssa.

Nopeasti pelattavan pelin on tarkoitus toimia herätteenä syvällisemmän tiedon äärelle. Pelisivustolta löytyy suora linkki Suomen Nivelyhdistyksen alkuvuodesta tuottaman nivelrikko-oppaan nettiversioon. Se löytyy myös osoitteesta www.nivelopas.fi.
Oppaan paperiversiota Kumppanina nivelrikko – Näin tulen toimeen on jaettu terveydenhuollon yksiköiden kautta kohta jo 190 000 kappaletta suomeksi ja 13 000 ruotsiksi. Oppaan kysyntä on ylittänyt villeimmätkin ennakko-odotukset, ja Suomen Nivelyhdistys tuottaa oppaita lisää rahoituksen mahdollistaessa. Opas on tuotettu Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

Nivelrikkopeli on toteutettu Html5-teknologialla, ja se on pelattavissa useimmilla verkkoselaimilla sekä mobiililaitteilla. Sen on toteuttanut kajaanilainen, globaalisti toimiva peliyritys Team Jolly Roger, ja sen ovat rahoittaneet puoliksi Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra ja puoliksi Raha-automaattiyhdistys. Ulkoasuksi on valittu lempeä ja toteutukseltaan kustannustehokas retrohenkinen grafiikka.

Nivelrikkoa esiintyy jossakin muodossa noin miljoonalla suomalaisella, polven tai lonkan nivelrikkoa sairastaa 400 000 suomalaista, ja neljännesmiljoonalla nivelrikko haittaa arkisista toiminnoista selviytymistä. Tekonivelleikkauksia tehdään maassamme vuosittain noin 20 000. Nivelrikko on maailman yleisin nivelsairaus, johon ei ole löydetty parantavaa hoitoa. Sitä esiintyy noin joka viidennellä ihmisellä myös maailmanlaajuisesti.

Tekonivelleikkausten määrän ennustetaan edelleen kasvavan, joten on yhä tärkeämpää panostaa nivelrikon ennaltaehkäisyyn ja toimintakykyä ylläpitävän itsehoitotietouden lisäämiseen.

Lisätiedot, kuva- ja haastattelupyynnöt:

Tietopäällikkö Arja Hakala, p. 050 5252 143, arja.hakala@niveltieto.net
Toiminnanjohtaja Jyrki Laakso, p. 044 5544 555, jyrki.laakso@niveltieto.net
Viestintäpäällikkö Katri Kovasiipi, p. 050 5252 019, katri.kovasiipi@niveltieto.net

Lisätietoja myös maan suurimmilta nivelrikkoon keskittyviltä nettisivuilta: www.niveltieto.net

1.12.2014 alkaen nettiosoitteemme on www.nivel.fi
ja sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@nivel.fi
– myös vanhat osoitteet toimivat edelleen.

Tiedotteen voi lukea myös osoitteessa
http://www.epressi.com/tiedotteet/terveys/uusi-nivelrikkopeli-herattelee-huoleht...
  

Katri K.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu