Normaali aihe Potilaskysely, STM: Kroonisen kivun hoito (Luettu 1 759 kertaa)
Katri
Moderaattori
*****
Poissa


Terveisiä.

Viestejä: 193
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 06.11.2008
Potilaskysely, STM: Kroonisen kivun hoito
04.09.2014 klo 10:12:06
Tulosta viesti  
Sosiaali- ja terveysministeriö asetti joulukuussa 2013 asiantuntijaryhmän laatimaan kansallisen suunnitelman kroonisen ja syövän aiheuttaman kivun hoidon kehittämiseksi. Suunnittelua varten työryhmä kartoittaa kroonisen kivun hoidon saatavuutta ja toimivuutta myös potilasnäkökulmasta.

Kipukysely 2014 on tarkoitettu henkilöille, joiden kipu on diagnoosista huolimatta kroonistunut. Eri lähteiden mukaan kivun katsotaan kroonistuneen silloin, kun se on kestänyt yli kolme kuukautta tai ylittänyt kudosvaurion normaalin paranemisajan.

Kyselyssä selvitetään kroonisen kivun kanssa elävien yleistä elämäntilannetta, hoitoon ja kuntoutukseen liittyviä kysymyksiä, sekä kokemuksia omasta avun saamisesta ja vertaistuesta. Kyselyyn vastaaminen on nimetöntä, eikä kyselyssä kerätä yksilöitävissä olevaa tietoa vastaajista. Kipukyselyn tuloksia käytetään työryhmän hyväksi ja kysely on osa kokonaisuutta, jolla kehitetään kroonisen ja syövän aiheuttaman kivun hoitoa suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän kaikilla tasoilla.

Kyselystä vastaa asiantuntijaryhmän potilasjärjestöedustaja, Suomen Kipu ry.
Linkki kyselyyn https://fi.surveymonkey.com/s/9WSL63B

Kysely päättyy 13.10.14 klo 00.00.
  

Katri K.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu