Normaali aihe Kysely 3D-liikeanalyysistä (Luettu 2 945 kertaa)
Hallinnoija
Nivelklubin administraattori
*****
PoissaViestejä: 679
Liittynyt: 05.12.2002
Kysely 3D-liikeanalyysistä
20.05.2014 klo 22:19:18
Tulosta viesti  
Jyväskylän yliopistossa on meneillään tutkimusprojekti, jossa selvitetään 3D-liikeanalyysin kaupallistamismahdollisuuksia. 3D-liikeanalyysin avulla on mahdollista analysoida alaraajojen toimintaa ja nivelten kuormitusta useissa eri liikuntasuorituksissa, kuten kävelyssä, juoksussa, ja mahdollisesti jatkossa myös hypyissä ja käännöksissä. Menetelmä mahdollistaa esimerkiksi polviniveleen kohdistuvan kuormituksen määrittämisen. Analyysin avulla voidaan kartoittaa muun muassa juoksutekniikan mahdollisia virheitä tai löytää syitä mm. jalkojen rasitusvammoille.
Tästä menetelmästä on tavoitteena kehittää asiakaspalveluprosessi, jonka avulla asiakkaille tuotetaan informaatiota kuormitusvirheistä sekä muun muassa askelparametrien ja kenkien vaikutuksesta alaraajojen kuormitukseen. Tutkimusprojekti on Tekesin rahoittama ja Jyväskylän yliopiston Agora Centerin koordinoima.

Toteutamme parhaillaan kyselyn, jossa selvitämme kuluttajien kiinnostusta palvelua kohtaan. Mikäli voisitte vastata alla olevasta linkistä löytyvään kysymykseen, olisi siitä suuri apu tälle tutkimukselle. Jokainen vastaus on meille tärkeä ja vastaaminen vie sinulta vain pienen hetken.

Kyselyyn tästä

Video 3D-liikeanalyysistä

  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Seabird
Nivelklubin superaktiivijäsen
*****
PoissaViestejä: 1 444
Liittynyt: 01.07.2010
Re: Kysely 3D-liikeanalyysistä
Vastaus #1 - 21.05.2014 klo 14:20:48
Tulosta viesti  
Kiitos mielenkiitoisesta linkistä.
Omakohtaisesti lihaskireyksien /lihasepätasapainon kanssa kamppaillessa, vaikutti tutkimus mielenkiintoiselta. Nuo demon esimerkit ovat  urheilupuolelta. Me tules-vaivaiset harvemmin hypimme ja juoksemme.

Tulee miettineeksi soveltamismahdollisuuksia Tules-vaivaisille. Omakohtainen tuntemus on että jalkojen lihaskireydet/lihasepätasapaino vaikuttavat lantion asentoon ja sitäkautta alaselän asentoon/jäykkyyteen/liikkuvuuteen ja sitä kautta askellukseen. Jopa yläselkä on jumissa ja rintarangan liikkuvuus heikko.  Mitä hyötyä tuollaisesta mittauksesta sitten olisi verrattuna normaaliin fysioterapeutin tutkimiseen Tules-vaivossa?
Ehkä ylipäätään varhainen puuttuminen askellukseen jotta heijasteongelmilta alaselkään vältyttäisiin? Epävarma

Aikani yritin työn ohessa jumeja poistaa mutta nehän tulevat takaisin kun on liian kiire eikä lihskunto ole riittävän hyvä. Täytyi  muuttaa olosuhteita ja hellittää, pitää itsestä huolta, muutoin ei työura jatku vaikka hallitus tekisi millaisia päätöksiä eläkeiästä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu