Normaali aihe neulominen (Luettu 4 086 kertaa)
Salla_
Nivelklubin superaktiivijäsen
*****
Poissa


Nivelklubi rulettaa!

Viestejä: 1 845
Liittynyt: 17.06.2008
neulominen
03.11.2011 klo 18:26:17
Tulosta viesti  
En saanut tehtyä kunnolla, enkä kuvia siirretyksi, mutta toivottavasti saatte selvää.
Kasvattakaa silmukkamäärää, sukan pituutta tarpeen, langan mukaan.
isommissa sukissa samalal puikolla kannattaa neuloa puolet silmukoista oikein, puolet nurin.
Siistin reunan saa virkkaamalal aloituskerroksen. Siitä saa helposti poimittua silmukat, varsinkin jos virkkaat 0,5 - 1,0 kokoa suuremmalla.
varsinaista resoria ei tarvitse välttämättä tehdä tai teet silmukoiden "kierrättämisen" pienemmällä neulomiskerroksen määrän jälkeen. Varreksi riittää 8-10cm; riittää myös saapassukkaan. jalan pituus on se mikä se on. Kärkikavennusta en ole laskenut tuohon -- lapselle jää kasvunvaraa ja meneehän sukla pesussa aikojen saatossa hivenen kasaan.


Vauvan sukat ja tumput

Väri mielen, maun, käyttäjän mukaan. Virkkuukoukku, puikot langan ja käsialan mukaan.
Tässä on käytetty ns vauvalankaa. Silmukoita on 32 ja työväline  kokoa 3,5.

Aloitusketju 32 silmukkaa, tee yksi kerros kiinteää -- + yksi ketjusilmukka kääntövaraksi.
Poimi silmukat puikoille – 8 jokaiselle.
Ensimmäinen puikko – oikein, toinen nurin, kolmas oikein, neljäs nurin. Kerroksia on tehty kahdeksan. Seuraavalla kerroksella on kavennettu jokaisella puikolla yksi silmukka. Kolmas ja neljäs yhteen – Vuorotellen etu- ja takakautta yhteen. Voi hyvin jättää tekemättä.
Jatka neulomista siirtämällä ens.puikon ens. silmukka  (neulomatta)neljännen puikon viimeiseksi. Neulo 7 (8) silmukkaa oikein. ”Viimeinen” silmukka poimitaan seuraavan puikon alusta. neulo taas uudet kerrokset ennen kuin  teet silmukan siirron. Mitä  vähemmän kerroksia neulot  ennen siirtoa sitä enemmän sukka kiertyy. 
Tässä sukassa on 4 siirtoa (5 kpl kahdeksan kerroksen sarjaa)
Kärkikavennus: Kaikki silmukat aina oikein.  Kaksi kerrosta kaventamatta  oikeaa. Kavennukset on tehty jokaisella puikolla;  Ens. silmukka neulottu, toinen ja kolmas  yhteen. Seuraava  neulottu normaalisti, Viides ja kuuden neulottu yhteen. Viimeinen neulottu normaalisti. (Puikolla 7 silmukkaa, ellet kaventanut työn alussa, neulo kaksi  ”välisilmukkaa” normaalisti.
Neulo viidellä (kuudella) silmukalla kaventamatta kaksi kerrosta.
Kavennuskerros: Ensimmäinen silmukka normaalisti, neulo yhteen  toinen ja kolmas (ens.puikko). Toinen puikko: Neulo kaksi silmukkaa, kolmas ja neljäs yhteen. Viimeinen normaalisti. Kolmas puikko kuten ensimmäinen  ja neljäs kuten toinen. neulo yksi välikerros.
Kavenna: neulo puikolla olevat 4 silmukkaa (kaventamisen alussa oli 7 silmukkaa, jos puikollasi oli 8, tee vielä yksi kavennuskerros tai kavenna edellisellä kavennuskerroksella jokaisella puikolla kaksi silmukkaa) neulomalla ne oikein yhteen. Älä tee enää ns. välikerrosta.  Kavenna jäljellä olevat  2 silmukkaa oikein yhteen. Siirrä ens. ja toisen puikon silmukat samalle puikolle, tee samoin 3. ja 4. puikon kanssa. Neulo lopuksi silmukat yhteen. Päätä.
Tumput voi tehdä saman ohjeen mukaan – älä kavenna, vaan neulo tarvittava määrä aina oikein kerroksia (halutessasi joka toinen puikko oikein / nurin)  Kun olet neulonut riitävän määrän kerroksia, kavenna kuten sukan lopussa --- siirrä  1. ja toisen puikon silmukat samalle puikolle, tee samoin 3. ja neljännen kanssa – neulo silmukat oikein yhteen.
  

leikattu 2001 ja 2002
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
terttu
Aktiiviklubilainen
***
Poissa


*kohti uusia seikkailuja*

Viestejä: 551
Liittynyt: 29.08.2011
Re: neulominen
Vastaus #1 - 10.11.2011 klo 10:35:36
Tulosta viesti  
http://www.novita.fi/?cms_cid=30166&oid=30166

http://www.kaspaikka.fi/neulonta/

Laitan tänne Sallan ohjeen lisäksi tämän Novitan ja Käspakan neulontasivun linkit. Pian ei neulelehtiä tarvitse ostaa kun täällä on vähän kaikkea. On varmaan muitakin sivuja olemassa mutta näissä on jo paljon tekemistä ja katsomista, ainakin silmää hiveleviä ohjeita, kun sais jostain lisää aikaa että ehtis kaikkea.... Silmänisku
  

Lonkka oikea 8/2011, vasen 2/2013, revisio 5/2013
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Laura_vm60
Nivelklubin superaktiivijäsen
*****
Poissa


Nivelklubi rulettaa!

Viestejä: 2 083
Liittynyt: 29.06.2009
Re: neulominen
Vastaus #2 - 10.11.2011 klo 10:46:14
Tulosta viesti  
Ja vaikka ei olis nettiäkään, niin kovin pitkään ei tarvitse neulelehtiä ostella kun löytää tarpeeksi perusohjeita, joita muunnella.

Minulle tuli Moda aikoinaan kun se oli ompelulehti (Yhtyneethän sitten lopetti sen ja vähän myöhemmin muutti neulelehtensä nimeksi Moda), ja niitä selaamalla löytää kummasti kaavoja melkein mihin tahansa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
terttu
Aktiiviklubilainen
***
Poissa


*kohti uusia seikkailuja*

Viestejä: 551
Liittynyt: 29.08.2011
Re: neulominen
Vastaus #3 - 11.11.2011 klo 15:27:25
Tulosta viesti  
http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/neulotut_huopatossut.html

Laitan tänne yhden helpon ja uskoisin nopeankin ohjeen huovutetuista tossuista. Ostin Huopanen lankaa joskus alesta muistaakseni www.karkkainen.com:sta (linkki alla). Nytkin heillä näkyy olevan Huopanen -lanka (muutama väri) tarjouksessa jos jotakuta kiinnostaa asia  Hymiö. Eikun neulomisen/huovutuksen iloa kaikille vaikka pukinkonttiin pantavaksi  Hymiö

https://www.karkkainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10...
  

Lonkka oikea 8/2011, vasen 2/2013, revisio 5/2013
Sivun alkuun
 
IP kirjattu