Normaali aihe Invaparkkikiekko (Luettu 14 280 kertaa)
Elisa1983
Nivelklubin aktiivikirjoittaja
***
Poissa


Life is pain, get use
to it!

Viestejä: 169
Sijainti: Nummi-Pusula
Liittynyt: 23.10.2006
Invaparkkikiekko
16.02.2007 klo 12:07:49
Tulosta viesti  
Heips!

Oon jo kauemmin miettinyt miksei me saada invakiekkoa pysäköintiä varten. On todella raskasta kun joutuu jättämään auton esimerkiksi kaupassa käydessään kamalan pitkälle, varsinkin kun asuu pääkaupunkiseudulla ja parkkipaikoista melkein aina pulaa.
Tuli vain mieleen, leikkauksenkin jälkeenkin meni pari kuukautta kepeillä, se oli ihan turha lähteä kauppaan koska auto oli jätettävä niin kauas. Onneksi minulla on kotona tukea ja auttajia, mutta mitenkäs yksinäiset ihmiset. kauppaan on mentävä ja aina kiukuttaa kun joutuu monien satojenmetrien päähän jättämään auton.

Nimimerkillä: Laiskako?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hannele
Ex-jäsen


Re: Invaparkkikiekko
Vastaus #1 - 16.02.2007 klo 14:26:54
Tulosta viesti  
Mihin vammainen henkilö voi parkkeerata?Mistä ja miten haetaan INVA pysäköintikorttia?

Vastaus:


Pysäköintilupaa haetaan poliisiviranomaiselta ja se maksaa 18 €. Pysäköintilupaa voi hakea poliisista saatavalla lomakkeella. Täytetyn lomakkeen liitteeksi on hakijalla oltava kaksi ns. passivalokuvaa sekä lääkärinlausunto. Lääkärinlausunto voi olla vapaamuotoinen, mutta siinä tulee mainita, että lausunto on kirjoitettu vammaisen pysäköintilupaa varten. Lisäksi lausunnossa on selvitettävä sairauden, vian tai vamman laatu ja vaikeusaste sekä luvan tarpeellisuus. Pysäköintilupa myönnetään ensisijaisesti vammaiselle itselleen, vaikka hän ei kuljettaisikaan ajoneuvoa. Kun lupaa haetaan vaikeasti vammaisen henkilön kuljettamiseksi, hakijan on annettava luotettava selvitys kuljetuksen säännöllisyydestä tai toistuvuudesta sekä lääkärin lausunto siitä, että kuljettava ei selviydy kuljetuksen jälkeen ilman saattajaa. Lupa myönnetään enintään kymmeneksi vuodeksi. Vamman ollessa tilapäinen, lupa myönnetään vamman todennäköiseksi kestoajaksi, kuitenkin enintään kymmeneksi vuodeksi kerrallaan. Lupa on voimassa koko maassa. Kortin muoto noudattaa EU:n suositusta vammaisten pysäköintiluvasta ja se kelpaa myös muissa Euroopan Unionin jäsenvaltioissa. Pysäköintilupa sisältää luvan haltijan nimen, valokuvan ja myöntämistä koskevat tiedot sekä EU:n tunnuksen. Lupa on henkilökohtainen, eikä näin ollen ole sidottu määrättyyn ajoneuvoon. (lähde AKEn www-sivut). Lisätietoja saa myös Ajoneuvohallintokeskuksen (AKE) sivuilta www.ake.fi ja puh.0100 7800.

Vammaisen pysäköintiluvan edelltyksistä

Haittaluokista on säädetty Tapaturmavakuutuslain 18 a §:ssä tarkoitetusta haittaluokituksesta 23.12.1986/1012. Laki löytyy numeron perusteella www.finlex.fi.
Luokituksen mukaaan yli 11 haittaluokka alaraajojen toimintakyvyssä tarkoittaa, että henkilö voi liikkua vain apuneuvoon raskaasti nojaten ja lyhyitä matkoja kerrallaan, häenllä on pahat liikerajoitukset useissa nivelissä, tai toispuoleinen amputaatio, jossa proteesin käyttö ei ole mahdollista
Erittäin vaikea toiminnanvajavuus:
Alaraajat käyttökelvottomat, joutuu käyttämään pyörätuolia tai henkilö liikkuu vain talutettuna.
Lääkärillä on oikeus arvioida ja määritellä luokutuksen mukaan ihmiselle haittaluokka ja kirjoittaa se lääkärintodistukseen.

Todistus ja kaksi valokuvaa toimitetaan poliisiviranomaiselle, joka harkitsee ja myöntää hakemuksesta pysäköintiluvan.
131106 /TA
Kysymys
Voiko vammainen henkilö parkkeerata autonsa mihin vain? Siis esimerkiksi yrityksen parkkipaikalle sellaiselle paikalle, joka on nimetty jollekin muulle, esim. toimitusjohtajalle?

Vastaus:


Tieliikennelain 28 b §:n ja tieliikenneasetuksen 53 §:n mukaan poliisi voi myöntää vaikeasti vammaiselle henkilölle tai vaikeasti vammaisen henkilön kuljettamista varten pysäköintiluvan. Luvalla saa ajoneuvon pysäköidä:

1.vammaisille autoilijoille tarkoitetuille pysäköintipaikoille, jotka on merkitty pyörätuolimerkillä

2. maksulliselle pysäköintipaikalle maksua suorittamatta

3. alueelle, missä pysäköinti on muutoin pysäköinti kielletty-merkillä kielletty

4. rajoitusta pidemmäksi aikaa sellaiselle pysäköintipaikalle, jossa pysäköinnin enimmäisaikaa on liikennemerkein rajoitettu

Tieliikennelaki ja –asetus ei koske yksityisiä alueita. Pysäköintilupa ei näin ollen oikeuta pysäköimään esim. kerrostalon pihaan, jos inva-paikkoja ei ole erikseen merkitty tai asianomaisella ei ole taloyhtiön erillistä pysäköintilupaa, mikäli sellainen tarvitaan ko. parkkipaikalla. Jos yksityisellä alueella oleva parkkipaikka on merkitty varattu-kyltillä jollekin tietylle henkilölle tai ajoneuvolle, ei siihen ole lupa pysäköidä.


  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
talvitar
Nivelklubilainen
*****
Poissa


Nivelklubi rulettaa!

Viestejä: 31
Liittynyt: 20.08.2006
Re: Invaparkkikiekko
Vastaus #2 - 18.02.2007 klo 13:51:45
Tulosta viesti  
Heippa,
kerran luin jostain lehdestä kipupotilaan artikkelin ja hän oli kivun perusteella saanut invaparkkikiekon. Moni oli ihmetellytkin, kun hänellä ei ole mitään noista kriteereistä mitä Hannele on kirjoittanut invaparkkikiekon saamiseen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Elisa1983
Nivelklubin aktiivikirjoittaja
***
Poissa


Life is pain, get use
to it!

Viestejä: 169
Sijainti: Nummi-Pusula
Liittynyt: 23.10.2006
Re: Invaparkkikiekko
Vastaus #3 - 19.02.2007 klo 14:39:45
Tulosta viesti  
Niin, mä kyllä arvasin että on jotkut lakipykälät minkä mukaan tossa invaparkkikiekossa mennään (Kiitos Hannelen tiedän ne nyt täysin!Hymiö) Mutta mä niin mietin joskus että kun tavallaan missään ei tulla vastaan ja että aina vaan sanotaan että kävelet niin kauan kun mahdollista sillä omalla nivelellä ja sitten vasta leikkaus, ni kuinka "kivaa" se olis kun sun elämää voitas mullakin lailla helpottaa kun vaan lääkkeitä. siis puhun nyt yleisesti vaan.
kyllähän sitä kuka tahansa ilostuu kun saa jotain "kaupanpäälle", vähän naivia mutta toisaalta kipu on läsnä kävellessä.
Ja melkeinpä kaiken mä tilaan netistä (vaatteet ja kaikki "isommat" asiat, ettei tarvi lähtee pyörii kauppoihin). Kun on kipu-päivä Shoppailu auttaa aina (vielä kun rahat riittäs)!!Kliseinen

Elisa
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Marja-Liisa
Aktiiviklubilainen
***
Poissa


Nivelet norjina!

Viestejä: 799
Sijainti: Turun Seudun Nivelyhdistys ry
Liittynyt: 04.04.2005
Re: Invaparkkikortti
Vastaus #4 - 10.05.2007 klo 05:46:42
Tulosta viesti  
Vinkki:
Järjestäkää paikkakunnallanne  tilaisuuksia minne kutsutte poliisin , pysäköinninvalvojan ja  P-kortin omistajia puhumaan ongelmista ja pyytäkää kertomaan miten voi saada kortin.. Kortinhan voi saada myös  lyhyemmäksi ajaksi esim.  leikkauksen jälkeen..maksu vaan aina sama.. saa myös palautuksena tämän auton käyttöveron vai mikä olikaan sen veron nimi..

Olin kuuntelemassa eilisiltana luentoa HappyHousessa Turussa-aiheena juuri pysäköinti P-kortilla ym siihen liittyvää..


http://www.invalidiliitto.fi/portal/fi/tietoa_ja_tukea/asiantuntija_vastaa/?othe...

« Viimeksi muokattu: 10.05.2007 klo 21:05:48 Kirjoittaja Marja-Liisa »  

Tule mukaan toimintaamme!!Turun seudun nivelyhdistys ry!!Liity jäseneksi, vain 10 € v.2009!! tili 430915-2165406. Rörliga leder och ett glatt humör är målet för vår verksamhet!0505939003
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu