Normaali aihe Hoitotakuu (Luettu 1 967 kertaa)
Amanda
Nuorempi Nivelklubilainen
***
Poissa


Nivelklubi rulettaa!

Viestejä: 17
Liittynyt: 05.06.2005
Hoitotakuu
07.06.2005 klo 09:40:17
Tulosta viesti  
Olen uusi tällä palstalla ja nyt viikonlopun lukenut innolla palstanne läpi.
Odottelen tässä polven tähystystykseen mahdollisen nivelkierukkarepeämän takia. "Pamahdus" tapahtui 13.5 perjantai ja 13...Minut kiidätettiin keskussairaalaan polvi täysin jäykkänä (kierukan häntä todennäköisesti nikamaraossa). Päivystäjä olisi laittanut minut suoraan leikkaukseen, mutta takapäivystäjä passitti kotiin. Onneksi polvi alkoi taipua seuraavana aamuna.

Kävin nyt viime perjantaina kirran polilla uudelleen ja sain lähetteen kiireelliseen tähystysjonoon. Liekö asiaa vauhdittanut käsien canalis carpi operaatiot ( toinen leikaaattu ja toiselle olisi ollut aika huomenna). Mutta siihen se kiireellisyys sitten loppuikin....

Soitin eilen jonohoitajalle ja hän ilmoitti, ettei ennen elokuuta tapahdu mitään. Koska sanelut eivät joudu hänen pöydälleen ennen ensi viikkoa ja koska päiväkirurginen sulkee ovensa juhannukselta niin on turha odottaa leikkausaikaa.

Elo-syyskuulle odottaminen ei tietenkään ole pitkä; sillä edellisen kerran saman polven ulommaisen kierukan tähystystä odotin 7kk. Ja nivelrikkoa oli syntynyt sinä aikana vain lisää. Siitä on nyt viisi vuotta.

Kenkkaan nyt kyynärsauvoilla, leikattua kättä täytyy vielä varoa. Ilman sauvoja en pysty kulkemaan ja siksi jouduin siirtämään vielä toisen käden leikkausta.

Odottavan aika on pitkä...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hannele Koponen
Ex-jäsen


Re: Hoitotakuu
Vastaus #1 - 08.06.2005 klo 11:37:03
Tulosta viesti  
yHei Amanda

ja muutkin leikkaukseen jonottajat. Kotisivuillamme on ladattavissa hoitotakuumuistutuslomake, jota kannattaa käyttää mikäli kokee, ettei pääse ajoissa hoitoon. Sama  lomake on julkaistu viimeisessä lehdessämme  2/2005 ohjeiden kera.

Nyt on tietysti vaikea aika, kun on kesälomat. Osa sairaaloista kuitenkin pyrkii lyhentämää hoitotakuujonoaan kesäsuluista huolimatta.

Hoitotakuu laissa on yksi porsaan reikä, joka on sairaaloissa huomattu. "Erikoissairaanhoidossa hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon kuluessa siitä, kun lähete on saapunut sairaanhoitopiirin sairaalaan tai esim. poliklinikalle. Hoidon tarpeen arvioinnin kestolle ei uusi lainsäädäntö ole asettanut määräaikaa ja tästä se porsaanreikä onkin löydetty. Potilaan pääsyä erikoissairaanhoidon lääkärille voidaan viivyttää siten, että arvioiniksi tulkitaan pelkän lähetteen lukeminen. Jonotusajan mittaaminen alkaa  siis  kuitenkin vasta  hoitopäätöksestä, joka on yleensää sama kuin jonoon asettamispäivä" lainaten omaa tekstiäni lehdestä.

Huomioitava on myös se, että potilaalla on oikeus kieltäytyä kerran  annetusta hoitoajasta menettämättä oikeuttaan kuulua hoitotakuun aikarajojen piiriin.
Esim jos helsinkiläiselle potilaalle tarjotaan tekoniveleikkausta vaikka Tammisaaren sairaalassa ja potilas on kieltäytynyt lähtemästä sinne eli toiseen sairaalaan leikattavaksi, hänelle luvataan/annetaan  toinen leikkausaika esim kotikaupungissa tässä tapauksessa Kirurgisessa sairaalassa . Niin tästä uudesta ajasta ei voi enää kieltäytä, koska potilaan kieltäytyessä tarjotusta hoitoajasta toisen kerran , ei hän kuulu enää hoitotakuun asettamien aikarajojen piiriin.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Amanda
Nuorempi Nivelklubilainen
***
Poissa


Nivelklubi rulettaa!

Viestejä: 17
Liittynyt: 05.06.2005
Re: Hoitotakuu
Vastaus #2 - 08.06.2005 klo 15:41:47
Tulosta viesti  
Kiirehtiminen eli soitto jonohoitajalle kannatti: sain tänään kutsun tähystykseen ensi maanantaiksi .
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu